Long time no see

Nej det har inte blivit mycket skrivet här på senaste tiden. Dagarna bara rinner iväg och sedan vardag med skola och jobb är igång så finns det ännu mindre tid över.

Jag har i alla fall fått göra en sak jag drömt om. Jag har varit på FORMEX- mässan i Älvsjö. Jag har ju en sådan tur att min svärmor och hennes syster har en inredningsbutik och åker på mässan två gånger om året. Så mycket härlig inspiration under samma tak 😍 Jag hoppas verkligen jag får chansen att åka dit fler gånger. Vissa trender håller i sig ser man. Tempeltavlor, buddhor, Monstera, elefatöron, guld, mässing, kraftfulla mönster och den kala industriella stilen hänger fortfarande kvar. Jag tycker mig dock se att vi är på väg till 70-talet med riktigt retro möbler, för att så småningom hamna i 80-talet med lite mer ordentliga färger på väggarna. Hoppas bara vi slipper de fruktansvärda bårderna från 80-talet 😂.

Något jag tycker mig se mer och mer är fjädrar! Strutsfjädrar framför allt. Man ser fjädrar i vaser, på lampor, runt speglar och på dammvippor. Det kommer även juldekorationer av fjädrar, kulor, granar och tomtar. Det ger en riktigt härlig känsla faktiskt.

De marockanska mönstren syns även de mer och mer. Man hittar dom på skålar, tallrikar, krukor, kakel, men också på mattor och textilier. Jag får en känsla av att vi är på väg mot en mer jordnära trend i våra hem. Kanske vill vi skapa lugn och harmoni istället för en rak, strikt och kal miljö? Vibbar från indianer, buddhister och Afrikas djungler istället för katalogkopior av ett restaurangkök eller slakteri? Visst hänger den industriella stilen kvar delvis, men jag tror den eran snart är över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s