Höst och Feng shui

Ja nu är hösten verkligen här. Tända ljus, filtar, tänd brasa, mörkare gardiner, regn, blåst och svalare temperaturer. Det blir mer inomhustid helt enkelt. Jag fungerar så att ju mer jag vistas inne, desto mer viktigt blir det hur saker och ting harmoniserar i miljön. Förut har jag inte riktigt kunna sätta ord på det hela, förrän för några dagar sedan då jag började läsa kursboken från Inredningsskolan.

Första blocket handlade om Feng shui och där beskrivs precis det där jag inte kunnat sätta ord på. Flöden, harmonier, olika typer av Chi. Saker och ting i vår miljö förmedlar eller signalerar något till oss. Ibland kan det kännas negativt, stressande och vasst, ibland lugnt, behagligt och mjukt. Det beror enligt Feng shui om olika tings Chi. När man lär sig identifiera vilken typ av Chi som finns, kan man också lära sig att balansera omgivningen genom att förändra, lägga till eller ta bort. Det förklarar alltså varför man ibland känner att ett rum kanske har ett ”dött hörn” eller ett ”rörigt intryck”. Det förklarar även varför du ibland känner harmoni och balans i ett rum. Du kan alltså också förändra inredningen i ett rum så det passar aktiviteten som skall utövas. Väldigt intressant område som jag gärna fördjupar mig mer i när tid finns.

Inredningsskolan har alltså slutat att certifiera inredare, men kursmaterialet lever kvar så jag har börjat grotta ner mig i det för att bättra på inredningskunskaperna. Superkul verkligen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s