Tempeltavla DIY

Jag fullkomligt älskar att göra saker själv. Att få vara kreativ! För några dagar sedan pratade jag och en kompis om att jag så gärna ville ha en Tempeltavla. Det är ju bara så att de kostar en hel del och pengar i plånboken har man inte mycket när man är föräldraledig.

Då kommer hon med världens bästa tips, gör den själv! Kreativiteten i min hjärna sprudlade såklart och jag blev riktigt ivrig.

Jag ska nu berätta hur du kan göra din egen Tempeltavla för en kostnad på va 3-400 kr istället för att köpa en ny för tusenlappar.

Du behöver:

• 2 st gjutgärnsmattor i plast/gummi

• 1 st gipsskiva

• sprayfärg i önskad kulör

• Trälim eller setlim

• Spik

• Kniv, hammare

Jag började med att skära bort de kanterna som skulle sitta emot varandra för att själva cirkeln inte skulle bli som två halvor. Jag la de två mattorna mot varandra för att se att det passade och skar bort ev småbitar som inte passade in. Det gör man självklart som man själv tycker.

Sedan kapade jag till gipsskivan i lagom storlek och såg till att avstånden mellan matta och kant på skivan var lika. Markerade sedan med penna hur mattan skulle ligga.

När det var klart limmade jag baksidan på mattorna och la tillbaka den på plats. För att försäkra mig om att mattorna skulle fästa ordentligt spikade jag även mattorna med jämna mellanrum.

När mattorna väl satt på plats så gick jag loss med sprayfärgen. Eftersom det är många vinklar och vrår som skulle ha färg fick jag spraya tavlan flera gånger från olika håll. Kom ihåg att göra detta i VÄL ventilerade utrymmen! Jag var utomhus och det luktar ganska rejält ändå.

Tavlan fick torka några timmar innan det var dags att skruva upp den på väggen. KLART!

Billigt, återbrukat och dessutom är du ensam om just din tavla.

Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s