Barnrum 1 check!

Förra veckan var riktigt hektisk och vi avslutade den med att slutföra renoveringen av sonens ”nya” rum. Dum som man är börjar det kännas att det varit lite för mycket ett tag. Tänk att jag aldrig lär mig ta det lugnt. Det är liksom så mycket energi och vilja i min kropp som ibland inte är så hälsosam. Efter två utmattningssyndrom så klarar kroppen och psyket tyvärr inte lika mycket heller. Men men, dags att dra i handbromsen!

Hur som helst så är sonen supernöjd över sitt nya rum och det känns toppen. Vi lägger inte ner jättemycket pengar i renovering av barnrum då vi vet att dessa kommer göras om ju äldre barnen blir. Sonen har fått välja tapet vilket jag tycker har varit viktigt. Att göra barnen delaktiga i den mån de kan gör det liksom lättare att få tid till att renovera. Då vill barnen vara med och accepterar att vi vuxna behöver jobba lite själva osv.

Jag har tänkt en hel del Feng Shui i planeringen av rummet. Tapeten i sig är ju väldigt rörig och passar kanske egentligen inte i ett rum där du ska sova, men eftersom det viktigaste är att sonen är nöjd så fick det bli den ändå. Jag kompenserade det hela med att måla en ”sänghimmel/hörna” för att rama in sovplatsen och skapa ett lugn. Det blev en härlig effekt eftersom jag målade både väggar och tak. Stjärnorna gjorde jag enkelt med egna schabloner.

I övrigt ville jag skapa ett bra flöde, struktur och ordning genom att mycket är gömt i lådor. Det gör det mer vilsamt för ögat.

Kratftväggen talar för sig själv och jag vill inte göra för mycket anspråk på den. Det blir för mycket intryck. Sängen står även den i Kraftposition.

Jag har även tänkt på de olika elementen och har haft svårt att få in elementet vatten. Dock vet jag att sonen önskar sig ett akvarium så det kommer kanske lösa sig av sig självt 😜.

För mig har det varit viktigt att rummet har de funktioner som stimulerar hans lek och lärande. Ett rejält skrivbord med plats för pyssel, skrivande, ritande och framförallt byggande. Stora ytor på golvet att leka på. Ordentligt med förvaring i hans höjd för att kunna hålla ordning men ändå ha allt lätttillgängligt. Dessutom lyckades vi få till en koja under sängen!

Helt klart ett lyckat resultat!

Säng: IKEA Kura

Hurtsar/förvaring: IKEA kallax/expedit

Skrivbord: två gamla garderobsdörrar, överblivna bordsben och dekorplast.

Nu ska jag vila huvudet genom att måla!

Kram Kerstin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s