Moodboard/collage

Det är så himla kul att jobba med det. Har läst in ett avsnitt om hur man ska tänka och jag fick helt klart lite nya tips.

Såklart passade jag på att planera dotterns rum i samma veva.

Jag bråkat lite med mig själv i hur ”rosa” jag verkligen vill att hennes rum ska vara. Någonstans i mig finns det en dröm om ett riktigt ”prinsessrum”, fluff, puff, rosa och glitter. Dock vill jag ju egentligen inte ”forma” henne till att vara så. Det är så enormt många små flickor som blir inkörda på det rosa tåget och redan i 3-årsåldern visar starkt vad som är ”okej” som tjej. Tyvärr har jag stött på det många gånger i förskolläraryrket.

Ska jag tänka inredningsmässigt så är rosa en ”vårdande” färg. Läkande och omhändertagande. Det i kombination med en beige hudton känns för mig avkopplande. Därför lutar det ändå mot en rosa ton i kombination med en beige.

Jag hade några färgkartor från Nordsjö som jag använde som inspirationskälla och hittade faktiskt två nyanser som funkar ihop. Därför utgick jag från dessa i collaget.

Det blir mycket vitt i hennes rum, möbelmässigt. Jag tänker mig även vita gardiner då hon har en rejäl svart rullgardin insatt redan. Vitt blir alltså den underdominanta kulören dom färgläran säger. Som accenter väljer jag grått och svart eftersom det kommer redan i rullgardinen och i flertalet leksaker. Det är så himla kul att tänka igenom allt grundligt innan vi sätter igång praktiskt. Älskar att få vara så här kreativ!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s