Bagua

Feng shui är ett viktigt hjälpmedel för att skapa en harmonisk atmosfär i våra hem. En del av Feng Shui är Bagua.

Den finns i två olika beskrivande kartor och kan användas för att beskriva en persons olika livsaspekter. Detta var för mig helt nytt, men man använder alltså kartorna för att se vilka aspekter av livet som speglas i vårt hem. Det låter kanske konstigt och ”hokuspokus”, men jag tycker det är riktigt intressant.

Bild hämtad från http://haxorochanglar.blogspot.com/2010/01/feng-shui-baguan.html?m=1.

Man lägger alltså kartan över en ritning av sitt hem (ingången ska vara på 8, 1 eller 6, beroende på hur huset ser ut) och sedan kan du alltså se vilka livsaspekter som speglas i varje rum i ditt hem.

Kartan kan alltså användas för att förbättra vissa livsaspekter. Vill jag till exempel förbättra relationer i mitt liv kan jag gå till det rum (i mitt fall toaletten 😂) och rensa upp eller stimulera miljön. Nedan följer en skiss av vad som stimulerar inom varje område.

Bild hämtad från https://rumforalla.com/baguan.html.

Om jag vill förbättra relationer i mitt liv ska jag alltså få till toaletten, ställa saker i par, inreda med rosa/röda färger och med bilder på min sambo. Undrar just vad han skulle säga om att han finns avbildad inne på toaletten? 😂 Måste nog pröva!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s