Stilhistoria

Jag har precis gjort klart Uppgiften om Stilhistoria och upptäckte hur sjukt intressant det är. Våra hem har förändrats oerhört mycket de senaste 100 åren och hemmen speglar faktiskt hur samhället ser ut utanför husets väggar. Material och funktion påverkas av tillgångar och behov, samtidigt som trender sätts och nya designers träder fram. Vi ska vara stolta över de svenska designers och konstnärer som finns och har funnits i vårt land.

Det är också kul att se hur trender kommer igen. Idag kan man se spår från flera årtionden i våra hem. Kanske framförallt genom designade möbler och inredningsdetaljer. Själv kan jag se spår av både 20, 50 och 70-tal hemma hos mig. Det är det som är så härligt med interiörer, att man kan forma sin egen och spegla det liv som faktiskt levs innanför väggarna. Självklart är jag också påverkad av det enorma utbud som finns idag, men när jag väl börjat hitta det som är JAG, blir det lättare att sålla undan.

När man formar sitt hem tror jag att det är just det man ska försöka göra, hitta det som är DU, som du tycker om, finner betydelsefullt och funktionellt. Alla hem är unika, precis som personerna som bor där.

Ha en fin torsdagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s