Barnrum

Ja äntligen passade både ork och tid ihop och vi kunde göra ett ryck med dotterns rum. Eftersom jag börjat jobba igen efter mammaledigheten så passade vi på under ledigheten. Misstänker att orken kommer tryta ett tag framöver.

Ett riktigt flickrum har jag drömt om att få göra. Samtidigt som jag inte vill ”forma” henne för mycket i det ”rosa” facket så ville jag skapa ett rum med en känsla av värme och omsorg. Att använda rosa nyanser i ett sovrum ger just en omhändertagande, varm känsla så det fick bli de nyanserna helt enkelt. Jag använde mig av Rustas Romance och Creme, och målade motsatta väggar i samma nyans för att forma rummet en aning. Färgerna ligger i samma ton/färghöjd, vilket gör att de inte ”bråkar” utan smälter fint ihop.

Dottern har mestadels vita möbler och bryter av fint mot de dominanterna. Sedan har jag valt grått och guld som underdominanter, men eftersom det är ett barnrum kommer det plockas in mer färger i lådor och leksaker osv. Jag tycker att ett barnrum ska vara stimulerande och uppmuntra till lek och därför tycker jag att det ska finnas rejäla färgklickar som piggar upp.

Nu ska jag bara dega på soffan, då jag är sjukt trött efter starten på denna jobbvecka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s