Att inreda med böcker..

Behöver inte kosta skjortan! Det finns mängder med fantastiskt snygga ”coffetable”-books att köpa. Grymt snygga både på insida och utsida. Många sådana hittar du hos Newport som har ett fint utbud. Dock kostar de en del och kanske inte passar alla plånböcker.

Varför inreder/dekorerar man med böcker då?

Jo, böcker är perfekt att använda vid stilleben där du vill ha höjdskillnader eller inramningar. En bricka är också supervackert men bli ganska platt och inte lika dynamiskt. Dessutom tycker jag att böcker ger en ”bildad” känsla. Stillebenet berättar liksom en historia, någon läser här, kanske är mitt i en historia eller ett vackert uppslag. Böcker utstrålar något som jag inte riktigt kan sätta ord på helt enkelt. Du kan dessutom använda böcker som färgklickar i ett rum.

Bild från Newport.

Något som är väldigt inne just nu är de fantastiskt vackra bokställ du ser överallt i sociala medier. Använder du en sådan detalj, kan du enkelt ändra färg och känsla genom att bara vända blad. När jag hittat mitt sideboard som jag letar efter, kommer ett sånt här få flytta in.

Jag hittade lite gamla (och nya) böcker som jag valde att använda mig av här om dagen. Flera av böckerna låg bara och samlade damm utan nytta. Nu samlar de damm med ett syfte istället. Tänk vad små detaljer kan göra skillnad!

Så mitt tips är att kolla igenom vad du har hemma, kolla in loppisar eller utförsäljningar från bibliotek. Böcker kan användas till mer en läsning.

Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s