Feng shui och element

Feng shui för mig är en förklaring till det där som inte riktigt går att sätta fingret på. Ni vet den där känslan som kanske skaver i ett rum eller miljö. Något känns inte rätt, man trivs inte riktigt, man känner sig orolig eller kanske stressad. Troligtvis är det en slags negativ CHI som påverkar oss i de fallen.

Inom Feng shui talar man om olika element, eld, jord, trä, vatten och metall. Färg, form, material och möbler tillhör dessa element på olika sätt och elementen påverkar även varandra. Kanske har du kommit in i ett hus med furu från väggar till tak? En riktig gillestuga från 70-talet? Där har du ett överskott av trä och det blir lätt en lite ”murrig känsla”, kanske mörk och inte så luftig. För att balansera upp det kan man tillsätta elementet metall genom material eller form och därmed lätta upp känslan i rummet. För min egen del krävs det kanske mer för att lätta upp en murrig gillestuga, men ni förstår säkert principen 😜. Elementen kan även förstärka varandra så vill man till exempel lyfta fram ett element mer kan man ta hjälp av ett annat. Riktigt intressant tycker jag!

För att få ett harmoniskt rum krävs alltså alla element.

I hyllan ovan finns olika element representerade. Trä hittar du i hyllan och även elefanten är gjord av trä. Metall finns i hyllan och även i klockans ram. Jord representeras av Buddhan och vasen som är gjord av keramik vilket tillhör jordelementet. Även ampelliljan hör där till samt de bruna färgerna i dekorationerna. Eld hittar du delvis i den lilla ljuslyktan av glas, men djur och människor tillhör elementet eld så elefanten och underbara printet av Tove Frank hör dit. Men vatten då? Jo glas tilllhör vattenelementet så därför hittar vi vatten i glaslyktan och i klockan. Jag skulle kunna tänka mig att addera mer ”vatten” i denna hylla för att balansera upp det jordiga.

Visst är det intressant? Jag älskar att tänka Feng shui ❤️

Ha en fin kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s