Feng shui och antal

Ja en del av oss är nog mer känsliga än andra när det gäller estetik, symmetri och harmoni. Kanske har du någon gång gjort ett stilleben med inredningsdetaljer och inte känt att det är tillfredställande? Kanske har du på din fönsterbräda känt att det blir tomt eller kanske rörigt? Våra ögon vill hitta mönster och symmetri.

Enligt Feng shui så uppfattar vi udda antal mer tilltalande i inredningsmässiga fall. Ska du göra en ljusbricka så kan du tänka i antal 3, 5 eller 7. Gärna ska detaljerna ha lite olika höjd och liknande former för att skapa en bra dynamik.

Även på fönsterbrädorna där hemma kan du tänka i udda antal. I mina fönster finns oftast 5 detaljer har jag märkt. Då i form av fönsterlampa, blommor och ljusstakar.

I detta fönster har jag 5 detaljer. En högre blomma, två ljusstakar, en ljusbricka och en fönsterlampa. Dock syns inte alla på bilden. Brickan blir som en samlingspunkt mitt i fönstret och i helheten ser jag den som EN detalj. Däremot väljer jag att på brickan ha 3 detaljer i olika höjd men med liknande form.

Nu ska du inte slaviskt börja tänka 3,5,7 hemma utan huvudsaken är (som alltid) att DU trivs i ditt hem. Är det så att det känns som något fattas i ett stilleben så kan det vara en hjälp att tänka så här. Lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s