Feng shui i sovrum

Sovrummet är kanske det viktigaste rummet i våra hem. Det är här vi vilar, återhämtar oss, läker och njuter. Att ha ett sovrum där du har en harmonisk miljö är viktigt för både vuxna och barn.

Vad är viktigt att tänka på då?

Inom Feng shui så pratar man om Kraftposition av möbler. Det är en punkt i rummet där du känner dig trygg och harmonisk. I ett sovrum är det förstås viktigt att sängen står i Kraftposition. Du ska kunna ha översikt över dörrar och ingångar och helst inte något fönster vid din huvudgavel. Tänk dig själv känslan av att människor skulle gå bakom din rygg. Vissa av oss (inkl jag) är extra känsliga för detta och jag själv placerar mig alltid med en vägg bakom ryggen bär jag kommer in i ett rum.

När det gäller växtligheter i sovrummet så ska du välja växter med runda former då dessa inte skickar ut vass chi i det rum där du kanske är naken och extra sårbar. Orkidéer avger syre nattetid villa sägs bidra till en harmonisk sovrumsmiljö både genom form och funktion. Även ampellilja som har en luftrenare effekt är en bra sovrumsväxt.När det gäller kulörer bör man välja färger som verkar avslappnande och vårdande. Pasteller, blå, grön, rosa, men även mildare aprikos eller beige räknas dit. Jag själv har ett grå/vitt sovrum som för mig verkar avaktiverande. Visst kan man ha vilka färger man vill, men det kan vara bra att veta att skarpa röda, gula eller orangea färger aktiverar oss. En riktigt rött rum kan uppfattas till lust och passion och kanske vill man ha den känslan i sovrummet, vem vet?Ett barnrum ska självklart vara färgglatt och locka till lek, men man kan tänka att i den delen av rummet som barnet sover behöver kanske inte de starkaste mönstren och färgerna vara.Nu ska jag mysa vidare med sonen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s