Att inreda med växter

Ja det är ju extra kul och tacksamt så här års. I morse på hundpromenaden plockade jag med mig några kvistar hägg och satt i kruka på trappen. Tyvärr kan jag inte ta in häggen inomhus då vi är lite för pollenallergiska för att klara det. Men den doftar riktigt gott utomhus. Den här perioden när häggen blommar och syrenen precis börjat, älskar jag. Både doftmässigt ock visuellt. Det påminner mig om skolavslutning och positiva förväntningar och jag känner mig som ett barn igen.Jag har även passat på att spara några kvistar från det äppelträd som vi högg ner tidigare i år. Sakta men säkert börjar dessa grenar också blomma. Äppelblommor är ju så fantastiska!

Jaha, varför är det då så att vi gärna inreder med blommor och växter? Tidigare har jag skrivit om Feng shui och de olika elementen. Om en miljö har ett överskott av ett element (trä, metall, vatten, jord, eld) så kan rummet uppfattas som obalanserat och oharmoniskt. De olika elementen påverkar varandra och har du exempelvis en miljö med mycket vattenelement så neutraliserar kan du tillsätta en växt (står för elementet trä) och känslan blir mer harmonisk.

Exempelvis så representerar denna vad elementet vatten både genom material (glas), form och att man ser vattnet igenom glaset. Vasen utan blomma skulle kännas kal, tom och inte alls komma till sin fulla rätt. Genom att bara sätta dit en blomma eller annan växt så framstår vasen på ett helt annat sätt och tilltalar oss mer.

Växter kan också användas i hälsosamma aspekter som exempelvis luftrenande. Ampelliljan är ju känd för att ta hand om gifter i rummet. Jag väljer exempelvis att ha några sådana på varje våning i huset.

En växt som är bra att ha i sovrum är Orkidén. Den producerar syre på natten vilket skall göra att vi sover bättre.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om detta för jag tycker det är så himla kul.

Växter ger helt klart liv till ditt hem. Jag tror att de även hjälper oss att hållandes jordade. Vi är ju trots allt skapade för att bo i naturen.

Ha en fin torsdagskväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s