Att skapa stilleben

Godkväll!

Jag har blivit rejält förkyld vilken känns riktigt trist då vi ska på nära vänners bröllop på lördag. Har blivit tilldelad ingefärsshot som jag smuttar för fullt nu. Håll tummarna för mig!

Hur som helst så tänkte jag berätta lite om hur jag tänker kring stilleben. Just begreppet stilleben kan översättas till ”stilla liv” och kan i princip bestå av vad som helst i en gruppering. Jag tycker själv att ett lyckat stilleben på något vis andas en historia, här händer något, någon bor här, platsen berättar helt enkelt något.

Här är ett exempel på stilleben där man kan se att ”något händer eller har hänt”. Här läser någon en bok, kanske ringde det på dörren och personen fick lämna boken för en kort stund? Kanske ger dessa detaljer dig en helt annan historia, vad vet jag. Ett stilleben består av olika saker och detaljer från naturen. Tillsammans berättar de något för oss åskådare.

Men hur gör man ett stilleben då? Du har säkert saker hemma som du tycker mycket om. En del saker kanske passar ihop och en del inte. Ett tips kan vara att du använder dig av samma former, färger eller material för att hålla ihop det hela. Ovan har jag valt runda former, men också ett litet bohemiskt tema och färger som jag har på andra detaljer i rummet. Här har jag dessutom grupperat och förstärkt med hjälp av en bricka för att det ska kännas samlat och inte för spretigt.

Nu ska jag bädda ner mig igen och hoppas att jag är kry på lördag. Ha en mysig kväll!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s