Kraftposition

Hej på er!

Kraftposition, nej det har inget med motorer att göra, ej heller någon slags styrkelyft eller maktposition. Kraftposition inom inredningsvärlden handlar om något helt annat, nämligen möblers placering.

Du har säkert, som jag, upplevt att du suttit i/vid en möbel och känt ett obehag. Kanske känner du sig osäker, kanske känns som som du inte har koll, ja du kanske rent av mår dåligt? Antagligen har då den möbel du befinner dig i/vid inte en kraftposition i rummet.

Inom Feng Shui förklaras kraftposition som den placering i rummet där du känner dig mest välmående för ändamålet. Allt beror på det man kallar chi och olika flöden.

En säng ska helst inte stå med huvudhandlingen mot ett fönster, då det skapar orolig sömn. Om detta ändå är enda möjliga placeringen så bör sängen ha en hög sänggavel eller mycket textilier i fönstret. En säng ska även placeras så att den sovande kan ha uppsikt över ingången till rummet.

I ett vardagsrum ska soffan inte stå så att det kan ske saker precis bakom ryggen på den sittande. I stora rum med få möbler väljer man ofta att placera soffor mitt i rummet. Man kan då välja att ställa exempelvis en sideboard bakom soffan som ”skydd” och känslan blir då mer harmonisk.

Detsamma gäller en matplats. Här ska personerna sitta så det inte sker en massa saker bakom ryggarna, vilket kan skapa obehag. Matgästerna ska kunna ha överblick över rummet och inte hamna i ett rusande chi mellan exempelvis fönster och dörrar.

Det var några ord om möblers kraftposition. Som vanligt vill jag påpeka att det egentligen inte finns några rätt eller fel i hur du inreder ditt hem. Det är när det inte känns rätt eller bra i ditt hem som man kan ta hjälp av konsulter eller teorier (som mig 😜).

Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

2 tankar på “Kraftposition

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s