Kaos vs ordning

Ja detta inlägg kommer bli lite personligt och det får ni stå ut med. För tillfället är jag väldigt slut, får inte dygnet att räcka till, utan pusslar och pusslar för att allt ska klaffa. Det är mycket på mitt vanliga jobb också vilket gör att jag får lägga Kerstinredning lite på paus för tillfället. Jag har trots allt utmattningssyndrom i ryggsäcken så jag måste vara försiktig. Dessutom har jag kommit fram till att jag är en HSP-person vilket innebär att jag exempelvis känner väldigt starkt och tar in intryck kraftigare än andra.

Hur som helst så fungerar jag så att ju mer kaos, påfrestningar och stress jag bär på desto mer ordning och struktur kräver jag. Jag har fungerat så hela mitt liv vad jag kan minnas, och det är nog mitt sätt att hitta överlevnadsstrategier. Min sambo blir nog tokig på mig i perioder när jag måste möblera om, ha kliniskt rent, ordning och reda, harmoni och så lite synintryck som möjligt.

Att skapa ett harmoniskt hem blir för mig oerhört viktigt under dessa perioder. Här kan jag verkligen ta hjälp av Feng Shui-teorier både när det gäller material, färger och detaljer. Ett hett tips för er stressade människor är att ta hjälp av växter eller detaljer som tillhör elementet vatten, för att lugna. Även att välja färger som blått och grönt lugnar, men välj då inte mörkaste nyanserna då de istället kan kännas tungt.

Mår jag däremot bra så kan jag hantera kaos hemma utan problem. Det kan vara skitigt, leksaker och hundhår utan att jag bryr mig allt för mycket. Konstigt det där faktiskt! Ibland undrar jag om jag har något syndrom eller diagnos 😂. Någon av er läsare som känner igen er? För mig svänger det även mycket under en viss period i månaden. Ja ni vet den där perioden som männen slipper.

Så nu vet ni det att om det är stökigt bästa gång ni kommer hem till mig så mår jag toppen helt enkelt!

Ha en fin kväll allesammans. Så himla glad att ni vill följa med här❤️.

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s