DIY matbord

Hej på er!

Jag har ju länge varit less på vårt matbord, men kände ändå att det är synd att bara köpa nytt då matbordet är ett rejält träbord utan skavanker. Det var just bara det att jag var så oerhört trött på den träfärgade skivan. Efter mycket om och men så bestämde jag mig för vad jag ville ha.

Från början var min tanke att lägga fiskbensmönster över hela, men hade svårt att hitta rätt form av bitar. Det resulterade i detta mönster istället då jag valde att köpa mindre stickor.

Först började jag med att såga av de välvda kanterna på bordet och slipade dessa med grovt sandpapper. Efter det slipades hela bordet och målartvättades för att lackfärgen skulle fästa ordentligt. Sedan var det bara att börja pussla ihop stickorna till fiskbensmönstrade detaljer. Dessa limmades med trälim och pressades. När det var klart var det dags för målning. Jag använde en lackfärg som hade nyansen ”cementgrå” även om jag tycker att den går mer mot vitt. Dock ser man skillnaden i nyanserna mer när det exemplevis står vitt porslin ovanpå.

Nu återstår bara soffbordet som står och väntar på renovering. Synd att dygnet inte har 72 timmar 😂.

Ta hand om er!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s