DIY vardagsrumsbord

Godkväll på er!

Själv är jag hemkommen efter två utbildningsdagar på Högskolan Dalarna och är rätt trött i både kropp och knopp. Så skönt att bara landa i soffan just nu.

Jag tänkte berätta lite för er hur renoveringen av vårt vardagsrumsbord gick till. Jag älskar ju begagnatmarknaden och att kunna återbruka/renovera möbler eller inredningsdetaljer, och att dessutom inte behöva bli pank på kuppen.

Detta indiska opiumbord av sheshamträ fyndade jag för 100 kr. Tanken var från början att jag skulle slipa och betsa bordet, men tyvärr hade det fått lite för rejäla ”ärr” för att det skulle bli bra, så jag beslöt mig för att måla det i samma nyanser som jag använde vid renoveringen av matbordet.

Efter en hel del slipande och en rejäl målartvätt så satte jag igång med förnyelsen. På själva delen med bordsskivan använde jag en halvblank lackfärg från Rusta, i nyansen cementgrå. Benen blev målade i en svart halvblank nyans, även den från Rusta.

Eftersom jag gjorde ett grundligt förarbete räckte det med två strykningar och inom två dagar hade jag ert nytt, fräscht och framförallt unikt vardagsrumsbord.

Kostnaden för detta är inte ens 400 kr, inklusive färg och bord. Ett nytt opiumbord får du betala nästan 2000kr för i dagens läge, vilket gör att det känns lite extra kul förstås.

Alla tjänar egentligen på att återbruka. Säljaren tjänar pengar på det den inte längre behöver, jag som köpare får en möbel i nästan nyskick för en billig penning (förutsatt att man är redo att lägga ner lite jobb), men också vår miljö mår bra av att vi inte bara kastar och köper nytt. Dessutom blir ju möbeln personlig och unik, vilket jag tycker är kanske det mest lockande. Så, ut och fynda på begagnatmarknaden och släpp fram fantasin!

Ha en fin kväll!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s