Köksrenovering

Hej på er!

Nu är det äntligen läge för oss att börja ta tag i vårt egna hem. Vi har bott i detta hus i snart 3 år och gjort lite lättare renoveringar (färg, tapet, golv) i sovrummen, men nu är det äntligen dags att ta tag i de allmänna rummen. Entré och kök står först på tur, men även hall och vardagsrum ska få sig en omgång.

Vårt nuvarande matrum är egentligen ett fd sovrum, men vi rev ner en vägg mellan det rummet och intilliggande vardagsrum, så vi fick en öppnare planlösning. Tanken är nu att väggen mellan kök och nuvarande matrum också ska rivas, och köket ska byggas ihop med matrummet.

Denna bild är tagen från vardagsrummet och köket ligger till vänster. Väggen som ska rivas ses i vänstra delen av bilden.

Ni som känner mig vet att jag är en fartfylld typ med hundra bollar i luften samtidigt. Jag är högkänslig och blir lätt utmattad. Därför har jag valt färg, form och material för att skapa ett lugnt uttryck med en röd tråd. Jag vill känna mig jordad när jag kommer hem.

Jag har valt kulörer som går relativt ton i ton, med mina favorit accenter guld och svart. Eftersom dominanterna är ganska försiktiga så kan vi lätt pigga upp köket med detaljer och textilier om så önskas. Jag har valt kalkfärger från Kalklitir av flera anledningar. Dels är färgen miljövänlig vilket även borde vas bra för oss som bor i huset, men sedan har jag valt färgen för att vi bor i hus med putsfasad. Jag vill gärna inreda för att ta tillvara på husets egenskaper som byggnadsår etc, men i detta fall passar inte det mig. Vårt hus är byggt på 60-talet och är en fyrkantig låda (typ). Retrostilen är hur snygg som helst, men det är inte jag. Därför valde jag att utgå från fasaden, ta med den känslan in i huset, samtidigt som jag skapar en harmonisk miljö invändigt.

Jag kan alltså avslöja att jag kommer att använda mig av kalkfärger även i de övriga rummen som ska renoveras framöver.

Längtar så efter att få sätta igång!

Kramar K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s