Halloween DIY

Godkväll!

Sitter här i höstmörkret och har inte riktigt vant mig vid att det är vintertid nu. För min del kan vi lika gärna slopa tidsomställningen och gärna köra sommartid året om. Blir ljusare längre på dagarna och jag som behöver ljuset skulle må mycket bättre av det.

Hur som helst så står vi inför Halloween och allhelgonahelgen. Det råder ju lite delade meningar om när man ska fira halloween, men jag har i alla fall listat ut att barnen ska gå bus eller godis på onsdag. Alltså 1:a november. Hoppas det blir rätt i alla fall.

Jag tillhör dem som inte pyntar så mycket inför halloween. Barnen vill ha en pumpa så det gör vi varje år. Annars blir det inte så mycket annat. I år har jag dock varit sugen på att dekorera egna pumpor och när jag var i Ullared hottade jag billiga små pumpor så jag kunde inte låta bli. Lite färg och handmålning och det blev något helt annat.

Ganska söta va? Älskar verkligen att få vara lite kreativ och göra något eget. Så mycket mer dekorationer än detta blir det inte i vårt hus. Just därför tänkte jag dela med mig av lite härlig DIY-inspo från Pinterest.

Att använda taket för att dekorera och skapa stämning tycker jag man ser mer och mer. Det ger ju helt klar en dynamisk känsla och är man riktigt skicklig kan man få saker att se svävande ut. Kolla exempelvis in dessa ljus som är gjorda av toarullar, elektriska ljus och tandtråd.

Visst hör man nästan orgeln spela i Draculas slott?

Kanske har man folk bjudna på middag under Halloween och visst är det väl kul att spexa till det lite? Om inte annat för barnen.

Själv är jag väldigt förtjust i enkelheten av att göra om vinflaskan. Kanske kan man bjuda på spöken och pumpor som nyttigt tilltugg?

Helt klart passande på ett barnkalas eller halloweenfest för barn.

Sen blev jag barnsligt förtjust i dessa underbara spöken gjorda av lönnlöv. Jag som är förskollärare älskar att kunna skapa med enkla medel och av sådant som inte kostar. Detta tyckte jag var ett perfekt pyssel för barn i förskoleåldern.

Söta va??

Nu ska jag slänga mig på soffan och bara njuta av lugnet. Har haft en huvudvärk som inte släpper under dagen så vetekudden vilar på min nacke och axlar för tillfället.

Ha en fin kväll och lycka till med halloweenfirandet!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s