Formex 2019

Hej på er!

Sitter här och känner mig ganska tom i huvudet efter denna dag. När sambon är sjuk så får man ju dubbelt så mycket lass att dra, och torsdagar är intensiva dagar för mig ändå.

Hur som helst så fick jag möjligheten att åka till Stockholmsmässan och Formex. Som vanligt finns det fantastiskt mycket fint att titta på, och jag blir väldigt imponerad av vilket jobb som läggs ner på alla montrar. Jag skulle kunna strosa där hur länge som helst. Till hösten ska jag försöka vara där två dagar i alla fall så jag inte missar NÅGOT.

Vad verkar vara på gång nu i inredningsvärlden nu då? Ja, färgen Korall ryktas vara ”årets färg” och toner av den kunde man se både på väggar och inredningsdetaljer. Även en hel del lejongula toner lyste upp tillvaron. Jag tycker fortfarande att man ser en del bohemiska inredningsdetaljer och även åt det orientaliska hållet.

Fjädrar i alla dess former och färger såklart, eftersom det vankas påsk. Jag älskar fjädrar och inreder gärna med det året om.

Sen märkte jag att inredningsmässigt och ”montermässigt” så lyste svart och gult i kontraster till varandra. Så himla snyggt!

Svart och gult/guld är de accentfärger jag gärna använder hemma så det passar mina ögon lite extra bra.

Sen måste jag även slå ett slag för de rejäla färgklickarna som syntes på mässan. Zandra Rhodes, brittisk designer ställde ut en magisk monter som verkligen sprakade i färg. Hela hon sprakar i färg kan man säga.

så himla läckert detta! Skulle dock aldrig våga inreda så, men vem vet, om några år ser kanske våra skandinaviska avskalade hem, ut så här?

Visualisterna Karin Uggla och Tove Castor fick i uppdrag att göra iordning News Bar. Även här sprakade färgerna och de har gjort en fantastisk mässdel.

Kanske kommer vi vara lite mer vågade framöver?

Nej nu ska jag ta kväller!

Kram

K

2 tankar på “Formex 2019

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s