Den stora köksrenoveringen

Hej på er!

Som många av er vet så renoverade vi vårt kök innan jul. Det var ett omfattande jobb med vägg som skulle rivas, tak och gammalt golv. En del omdragningar av elen fick vi såklart leja bort, men annars gjorde vi allt själva faktiskt. Eller ja, min fantastiska sambo gjorde det mesta eftersom vi faktiskt jobbade samtidigt OCH har två barn.

Vi valde att rita upp köket på IKEA. Även om jag är van att rita planritningar så är IKEAS personal mer insatta i varje stomme, hur bänkskivorna är utformade och kan utformas, samt tänker till kring varenda liten passbit för att köket ska passa precis vårt hus. Jag kan varmt rekommendera att ta hjälp av dom!

När köket väl kom så var det tur att vi hade städat garaget. Hela garaget fylldes av kartonger och vitvaror. Allt var med, trodde vi! En bänkskiva hade förstås kommit på villovägar men det löste sig som tur var. Den var ju liksom måttbeställd så vi kunde inte direkt åka till IKEA och bara köpa en ny 😂.

När vi drog igång arbetet så såg köket ut så här:

Ja vi hade en del att ta tag i som ni ser. Detta kök var ett rejält kök med riktiga trästommar. Huset är byggt 1960 så de hade suttit i nästan 60 år. I väggarna (som tyvärr är gjorda av blåbetong) satt stora bultar för att hålla de tunga stommarna på plats. Behöver jag säga att vi fick laga lite väggar? 😂

Efter ca 4 veckor av slit så stod det äntligen där. Det kök vi hade planerat in i minsta detalj var på plats och allt kändes så rätt.

Ja efter detta så har vi pausat i renoveringen av vårt hus. Jag måste dock erkänna att det kliar i fingrarna att fortsätta nu. Vardagsrum och hall står näst på tur. Fast jag har iofs redan dragit igång projekt WIC 😂🙈. Jösses, jag har glad att jag har en sambo som står ut med mig.

Sköt om er!

Kram

K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s