Att renovera barnrum

Innehåller Adlinks. Inlägg i samarbete med Bimago.

Ja att renovera barnrum är bland det roligaste jag vet. Sonens rum har förändrats ordentligt under åren och nu var det dags igen. Hans rum är lite klurigt då han enbart har ett litet fönster och rummet lätt kan kännas tungt och ”murrigt”.

Jag hade ett tag haft tankar på att sätta en fototapet för att vidga och skapa illusionen av att rummet känns större och ljusare. Därför blev jag väldigt glad när Bimago hörde av sig angående ett samarbete. Jag älskar att göra mina barn delaktiga när det gäller utformningen av deras rum och därför gjorde jag och sonen valet av tapet tillsammans. Bimago har ett stort utbud av både fototapeter och vanliga tapeter så det var mycket att gå igenom innan vi hittade rätt. Valet föll slutligen på Denna tapet.

Eftersom den befintliga väggen var i bra skick så valde vi att enbart måla in kanterna med vanlig väggfärg för att undvika fula skarvar. Sedan använde jag det ”tapetseringskit” som följde med tapeten, där jag enkelt blandade limmet själv.

Allt jag behövde för att lyckas följde med vilket var väldigt praktiskt. Denna tapet sätts upp med hjälp av nonwoven-lim som alltså limmas direkt på väggen.
På tapetrullen stod det exakt hur man gör för att lyckas med tapetseringen.
Det var dessutom barnsligt enkelt att klippa till våderna, då dessa var tydligt numrerade. Dessutom visade pilarna vilken del som skulle vara uppåt respektive neråt. Smidigare utklippning av våderna har jag aldrig varit med om.

Sen var det dags att sätta igång. Detta var alltså en non-woven tapet vilken limmas direkt på väggen.

Så här såg det ut före tapetsering
På bara 20 minuter hade jag hunnit halvvägs. Både tapet och lim var väldigt lättjobbat.
Slutliga resultatet! Känslan blev någon helt annan och rummet känns både luftigare och större.
Sonen som älskar allt som har med motorer att göra är toppennöjd vill jag lova.

Bimago har ett stort utbud av fototapeter och de finns även som självhäftande. Jag kan varmt rekommendera dessa tapeter om du funderar på en fototapet. Själv börjar jag bli sugen på att sätta en i vårt eget sovrum. Vet inte om jag får med mannen på det bara, hehe!

Önskar er alla en härlig midsommar!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s