Styling Large

Godkväll!

Hoppas ni njutit av härligt väder de senaste dagarna? Jag har jobbat en hel del och inte riktigt hunnit njuta som jag har velat. Men men, jobba bör man.

Ikväll tänkte jag dela med mig av en styling Large som jag gjorde för några veckor sedan. Denna bostad var helt nyrenoverad och tom, och vad passar väl bättre då än att låts mig då Staga/Styla det inför försäljning?

Kunden har här hyrt samtlig inredning av mysig under fyra veckor och jag ser till att bostaden är fräsch till två visningar av mäklare under den tiden.

Foto: Carina Heed

Att fixa ett hus helt från grunden kräver oftast två arbetsdagar på plats, men även ett rejält förarbete med planering och se till att lagret tillgodoser behovet.

Foto: Carina Heed

Foto: Carina Heed

För att se lite härliga före/efter-bilder så kan ni klicka Här.

En styling eller staging av ett hem leder ofta till budgivning då man får hjälp med att visa sitt hem från bästa sidan. Undersökningar visar att det ofta ger mellan 10-20% ökning av utgångspriset. Om du ska sälja din bostad så tveka inte att höra av dig. Vill du ha mer info så kan du titta i menyn under tjänster.

Ha en fin kväll allesammans!

Att göra höst

Godkväll på er!

Ja många av oss känner nog sig inställda på höst ni. Jag har känt det i flera veckor, men barnen började ju faktiskt höstterminen bara i måndags. Det brukar ju kunna kännas sommar lite längre än så. Det ryktas om att värmen ska komma tillbaka nästa vecka, så vi får väl se.

Jag tänkte i alla fall bjuda på lite höstinspiration för den som vill ”hösta till” där hemma.

Enkelt och vackert som Ernst skulle ha sagt

Ja ljus och ljuslyktor hör väl verkligen hösten till. Att enkelt plocka in detaljer i lyktan ger en helt annan känsla.

Flytande värmeljus, vatten och rönnbär

Varför inte låta själva detaljen vara lykta? Jag är väldigt nyfiken på om detta liksom ger någon doft av äpple?

Väldigt enkelt och väldigt vackert!

Ja ljusen hör verkligen hösten till.Under sommarhalvåret är det väldigt enkelt att ”ta in naturen” då den bjuder på hav av blommor och växter att pryda våra hem med. Men hösten då?

En härlig ”bukett” ur ”höstens sortiment”

Det har ju varit trendigt några år att gro sina egna ekollon. Men man kan ju faktiskt göra annat med dem..

Att pimpa ekollonen kanske till och med barnen kan vara med och göra?

En enkel kvist från eken fungerar kanske i väntan på att de plockade ekollonen ska gro?

Men visst är det ändå något med att ”föda upp” sina egna?

Själv ska jag snart börja byta textilier här hemma. I år kommer hösten gå i beige och guldiga toner hemma hos oss. Kanske råkar jag snubblar över något härligt brunt kuddfodral som måste klickas hem 😜.

Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Sommarens projekt med uppdatering av uterummen

Hej på er!

Vardagen är tillbaka och jag är i jobb, på båda jobben. Hösten har en massa spännande att bjuda på och det är så kul. Mycket jobb också, men jag har stora förväntningar på denna höst.

Under sommaren byggde vi soldäck och renoverade altan vilket jag tänkte visa er med lite härliga FÖRE-EFTER-BILDER. Vårt hus är byggt 1960 och en altan är tillbyggd, årtal okänt. I vinkel med huset går vårt garage ut och däremellan hade vi tidigare en liten gräsyta med två små trätrappor som hade sett bättre dagar 🙈.

Bild tagen från altanen mot garaget

En yta på ca 20 kvm som nästan aldrig användes för det var inte särskilt mysigt där alls.

Eftersom jag har en fantastisk sambo som faktiskt älskar att bygga så gick arbetet snabbare än väntat.

Vi hann njuta en hel del här i somras

Inredningen och möbler beställdes så snart sista skruven var i. Tror ni jag kunde hålla mig? Nej då!

Lite härlig belysning blev pricken över i 😍

När soldäcket var byggt så blev det dags för altanen att få sig ett ansiktslyft. Den valde vi att klä med mer trä för att få en mer robust känsla och ett rum som skulle förlänga huset.

Ingen vacker syn direkt 🙈

Invändigt var den ganska sliten och färgen hade börjat lossna på flera ställen. Dessutom blåste det emellan plankorna.

Efter några veckors arbete i både hetta och regn så blev slutresultatet följande..

Skjutdörrar av glas gjorde mycket för både ljusinsläpp och rymd.

Att isolera altanen i form av ett lager trä till gjorde mycket för både ljudnivå och värme.

Sideboarden har jag gjort själv av pallar och betongplattor.

Här har vi också hunnit mysa en del i sommar

”Something old, something new..” den gamla kökssoffan är ärvd från mammas sida och betyder mycket för mig.

Väggplankorna var lodräta från början, men när vi valde att ”isolera” med hjälp av ett lager plank till, så satte vi dem vågrätt längs med fönstren. Det gjorde att altanen kändes mycket större, så lodräta linjerna lurar ögat lite.

I vårt uterum kommer vi kunna äta middagar och umgås långt in på hösten så det blev betydligt mer isolerat. Vi har dessutom förmånen att ha infravärme, så frysa kommer vi inte att behöva göra.

Nu ska jag ladda i soffan efter en fullspäckad dag. Ett barn av två sover, så snart får jag lite tid för mig själv. Det behövs ju ibland, eller hur?

Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Att skapa stämning även ute

Inlägget sker i samarbete med Signify.

Hej på er!

Ja vi svenskar vi har väl verkligen en förmåga att flytta ut när sommaren kommer. Här hemma har det byggts soldäck och dessutom renoverats altan, så vi har verkligen sett till att vi kan nyttja uterummet så mycket det går. Jag är verkligen en utemänniska och vill trivas lika bra ute som inne här hemma. Därför blev jag superglad när jag i samarbete med Signify (fd Philips Lightning) fått hem denna grymma utebelysning. Det blev liksom pricken över ”i” när vi var klara med vårt uteprojekt för i år.

Vi valde såklart att belysa vår planterade slänt framför altanen för att skapa en härlig stämningsbelysning och markera altanen.

Dessa spotar heter ”Outdoor Spot Lily Base Unit” och består av tre sammankopplade spotar.

Spotarna kan fästas antingen i marken via det tillhörande ”spettet” eller på vägg om så önskas. Jag måste säga att det löjligt enkelt att koppla in. Till och med jag som inte alls är teknisk fixade det galant. Det är superroligt att kunna markera det man vill i trädgården. Eftersom jag valde att ha belysningen på marken så kan jag ju enkelt flytta dem eller rikta om lamporna om jag så vill.

Det är superkul att prova sig fram till olika effekter och jag lovar att jag har ”lekt” en hel del.

Inte nog med att det är enkelt att placera spotarna. Du kan även välja på otroligt många olika nyanser som de kan lysa i. Det finns även färdiga teman för att hitta den rätta stämningen.

Lite härligt varmröd solnedgång kanske?

Eller en mer Aqua-inspirerad ton?

Mer åt dagsljushållet kanske?

Härligt grön?

Eller ett vanligt vitt ljus?

Det finns miljontals nyanser att välja på och allt styr jag via appen i min telefon. Jag kan till och med få varje spot att lysa i olika färger om jag så vill.

Philips Hue Go

Till detta fick jag även hem denna mobila belysningskälla som även den kan skapa härlig stämning både inomhus och utomhus. Jag kan välja mellan många olika nyanser även på den, eller välja olika teman.

Känslan av att ha en brasa glödandes bredvid sig en härlig kväll.

Vanligt vitt ljus för all lysa upp och kanske markera någon rolig detalj?

Förstärka redan befintliga färger

Eller skapa häftiga effekter

Jag kan ju säga att den är väldigt populär bland barnen!

Både ”Outdoor Spot Lily Base Unit” och ”Hue Go” styr jag via den tillhörande appen. Där jag kan ställa in färger, tidsintervaller, styrkor m.m.

Tidsintervaller, toning, timer ställer jag enkelt in i appen.

Det finns flera olika färdiga teman att välja på, som även kan ställas in på olika styrka.

Eller så väljer jag själv mellan en oändlighet av olika kulörer. Jag kan alltså även bestämma att varje spot kan lysa i en viss färg.

Philips Hue Bridge

Jag nämnde tidigare att det var väldigt enkelt att koppla in alltihop. Hjärtat i systemet är alltså denna lilla manick, Philips Hue Bridge, som man bara pluggar in i sin befintliga router hemma. Sedan installeras allt via appen, superenkelt! Till och med så lilla otekniska jag klarar det 😂.

Om du är mer nyfiken på denna belysning så klicka Här.

Vi njuter här på altan resten av semestern och det är superhärligt att kunna variera belysningen efter både väder och den känsla man vill skapa. Jag är så tacksam för detta samarbete med Signify och belysningen blev verkligen ”pricken över i” i vår satsning på uterummen denna sommar.

Snart kommer även ett inlägg med lite härliga före-efter-bilder på både altan och soldäck. Nu ska jag bara njuta lite mer av semesterns först.

Ha en fortsatt fin vecka!

Kram K

Midsommar 2019

Hej på er!

Här kämpas det in i det sista och jag längtar så mycket efter semester nu. Kan tänka mig att jag är lågt ifrån ensam?

Hur som helst så har vi ju lite längre ledighet på gång nu denna midsommarhelg. Vi firar hos svärföräldrarna så det blir inte mycket pynt och dekorationer här hemma. Därför tänkte jag bjuda på lite favoriter från Pinterest. När jag saknar inspiration så är det en av mina största källor så håll till godo mina vänner:

Kransar behöver inte enbart pryda huvuden eller entréer. Varför inte hänga dem i träden?

Varför inte låta kransarna fungera som bordsdekoration? Dukning i midsommarnatten kräver knappast bordsbelysning så varför inte göra något lite roligare?

När midsommarkvällen kommer så kan man enkelt lysa upp den med en zinkbalja, vatten, några värmeljus och blommor.

Mycket inspiration kring midsommardekorationerna kommer ju förstås från härliga dukningar. Jag är ju en sådan person som älskar allt som är enkelt och man lätt kan göra själv.

”In det enkla bor det vackra” som allas våran Ernst menar. Jag är fullt beredd att hålla med. En samling glasflaskor och lite blommor från naturen gör middagen till en fest.

Självklart ska gästerna veta vad de ska sitta. Även här kan så lite och enkelt vara fullt nog.

Att göra det lilla extra för bestick, glas och porslin kan göra en helhet. Se till att ingen pollenallergiker serveras med växter runt glaset bara 😂😪.

Nubbe eller inte, jag föredrar inte, men oavsett vad man dricker så kan man göra det lite roligare och festligare. Jag älskar detta att man kan använda blommor i drinkarna eller i isbitar. Se förstås till att ingen växt är giftig eller ger ifrån sig konstig smak. Vore lite trist för festens skull eller vad tror ni?

Nu är det dags för mig att krypa ner i soffan efter denna intensiva dag.

Ha en fantastisk midsommar allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation vardagsrum

Hej på er!

Nu blir det långt mellan varven, men tiden finns inte riktigt just för tillfället och då blir bloggen lidande. Jag längtar väldigt mycket efter semester nu och jag antar att jag är långt ifrån ensam?

Ikväll delar jag med mig av en inredningskonsultation av ett vardagsrum hos en kund. Denna kund ville behålla möblemanget och jag fick hjälpa till med färgsättning detaljer och helhet.

Planritning med möbleringsförslag

Denna kompletteras som vanligt med en belysningsplan och beskrivning av belysning.

Moodboard med färgsättning, möbler och detaljer.

Denna kompletterades med inköpslista och summerad kostnad för inredningsförslaget.

Det är ju det som är så roligt. Varje inredningsuppdrag är unikt! Alla kunder vill ha olika typer av hjälp eftersom alla hem och personer är unika, simple as that! Tveka aldrig att höra av dig om du behöver hjälp att inreda ditt hem eller arbetsplats. Vi hittar en lösning som passar just dig!

Ha en fin kväll!

Kram K

Inredningskonsultation sovrum

Hej svejs allihop!

Äntligen har vi fått tillbaka lite värme igen. Hopp om sommar har infunnit sig. Själv har jag varit ledig idag då hunden har opererats. Liten ynklig dam här hemma som inte gillar sin krage direkt.

Idag tänker jag dela med mig av en inredningskonsultation av ett sovrum hos kund.

Här var kunden ganska klar över kulör på väggarna och sedan skulle även befintliga möbler behållas. Mitt uppdrag blev att ta fram detaljer som fick ihop helheten. Tavlor, gardiner, textilier, belysning m.m.

Detta blev resultatet:

Moodboard med färgsättning möbler, detaljer och belysning.

Till moodboard tillkommer inköpslista med priser och inköpsställen, samt en summering.

Planritning med möbleringsförslag. Till planritningen tillkommer även en belysningsplan och beskrivning av armaturer.

Det var jättekul att få hjälpa kunden med detta sovrum och ännu roligare är det att få de resultatet sen.

Nu ska jag pyssla om min lilla stackars vovve här hemma. Ha en fin kväll allesammans!

Kram K