Midsommar 2019

Hej på er!

Här kämpas det in i det sista och jag längtar så mycket efter semester nu. Kan tänka mig att jag är lågt ifrån ensam?

Hur som helst så har vi ju lite längre ledighet på gång nu denna midsommarhelg. Vi firar hos svärföräldrarna så det blir inte mycket pynt och dekorationer här hemma. Därför tänkte jag bjuda på lite favoriter från Pinterest. När jag saknar inspiration så är det en av mina största källor så håll till godo mina vänner:

Kransar behöver inte enbart pryda huvuden eller entréer. Varför inte hänga dem i träden?

Varför inte låta kransarna fungera som bordsdekoration? Dukning i midsommarnatten kräver knappast bordsbelysning så varför inte göra något lite roligare?

När midsommarkvällen kommer så kan man enkelt lysa upp den med en zinkbalja, vatten, några värmeljus och blommor.

Mycket inspiration kring midsommardekorationerna kommer ju förstås från härliga dukningar. Jag är ju en sådan person som älskar allt som är enkelt och man lätt kan göra själv.

”In det enkla bor det vackra” som allas våran Ernst menar. Jag är fullt beredd att hålla med. En samling glasflaskor och lite blommor från naturen gör middagen till en fest.

Självklart ska gästerna veta vad de ska sitta. Även här kan så lite och enkelt vara fullt nog.

Att göra det lilla extra för bestick, glas och porslin kan göra en helhet. Se till att ingen pollenallergiker serveras med växter runt glaset bara 😂😪.

Nubbe eller inte, jag föredrar inte, men oavsett vad man dricker så kan man göra det lite roligare och festligare. Jag älskar detta att man kan använda blommor i drinkarna eller i isbitar. Se förstås till att ingen växt är giftig eller ger ifrån sig konstig smak. Vore lite trist för festens skull eller vad tror ni?

Nu är det dags för mig att krypa ner i soffan efter denna intensiva dag.

Ha en fantastisk midsommar allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation vardagsrum

Hej på er!

Nu blir det långt mellan varven, men tiden finns inte riktigt just för tillfället och då blir bloggen lidande. Jag längtar väldigt mycket efter semester nu och jag antar att jag är långt ifrån ensam?

Ikväll delar jag med mig av en inredningskonsultation av ett vardagsrum hos en kund. Denna kund ville behålla möblemanget och jag fick hjälpa till med färgsättning detaljer och helhet.

Planritning med möbleringsförslag

Denna kompletteras som vanligt med en belysningsplan och beskrivning av belysning.

Moodboard med färgsättning, möbler och detaljer.

Denna kompletterades med inköpslista och summerad kostnad för inredningsförslaget.

Det är ju det som är så roligt. Varje inredningsuppdrag är unikt! Alla kunder vill ha olika typer av hjälp eftersom alla hem och personer är unika, simple as that! Tveka aldrig att höra av dig om du behöver hjälp att inreda ditt hem eller arbetsplats. Vi hittar en lösning som passar just dig!

Ha en fin kväll!

Kram K

Inredningskonsultation sovrum

Hej svejs allihop!

Äntligen har vi fått tillbaka lite värme igen. Hopp om sommar har infunnit sig. Själv har jag varit ledig idag då hunden har opererats. Liten ynklig dam här hemma som inte gillar sin krage direkt.

Idag tänker jag dela med mig av en inredningskonsultation av ett sovrum hos kund.

Här var kunden ganska klar över kulör på väggarna och sedan skulle även befintliga möbler behållas. Mitt uppdrag blev att ta fram detaljer som fick ihop helheten. Tavlor, gardiner, textilier, belysning m.m.

Detta blev resultatet:

Moodboard med färgsättning möbler, detaljer och belysning.

Till moodboard tillkommer inköpslista med priser och inköpsställen, samt en summering.

Planritning med möbleringsförslag. Till planritningen tillkommer även en belysningsplan och beskrivning av armaturer.

Det var jättekul att få hjälpa kunden med detta sovrum och ännu roligare är det att få de resultatet sen.

Nu ska jag pyssla om min lilla stackars vovve här hemma. Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation av vardagsrum

Hej på er i ”sköna” Maj!

Jag tror helt klart att April och Maj har bytt väder med varandra. Helt sjukt vilka kontraster det är från för några veckor sedan. Man hann liksom vänja sig vid värmen ordentligt och den kalla luften nu känns verkligen isande.

Idag tänkte jag dela med mig av ett vardagsrum som jag haft som uppdrag hos tidigare kund. Detta vardagsrum var helt omöblerat och jag hade chansen att möblera upp allt från scratch, utifrån kundens behov och önskemål. Färgsättning på väggar hade vi redan diskuterat fram och det ska bli spännande att se resultatet sen.

Planritning med möbleringsförslag. Till den tillkommer även belysningsplan med beskrivning sv armaturer

Moodboard med färgsättning, möbler och detaljer. En stilren och smart lösning önskades men det var också viktigt att kundens underbara katter hade sin del i det hela. Det är klart att alla ska trivas i hemmet!

Det ska som sagt bli kul att följa kundens resa helt från början. Jag är så tacksam att jag fick göra detta. Om du behöver hjälp och inspiration där hemma så tveka inte att höra av dig. Oavsett var du bor i landet så kan vi hitta en lösning. Det är nämligen inga problem att jobba nätbaserat.

Ha en fin onsdag!

Kram K

Inreda ute

Första Maj!

Det är väl egentligen först nu man börjar fixa och dona i trädgården och på uteplatsen? Eftersom Sverige har bjudit på ett fantastiskt vårväder så är väl de flesta i full gång i alla fall.

Vi har projekt, bygga staket, bygga soldäck och renovera altan i år, så för tillfället kan jag inte bjuda på någon härlig inspo från mitt eget hem. Allt är så tillfälligt och jag vill bara att det klart NU (helst igår 😂).

Därför väljer jag idag att visa några godbitar från Pinterest som jag fastnat för. När jag inreder uterummet så blir det liksom en förlängning av inredningen inne. Vi har en inglasad altan som vi använder flitigt från april-september och vi får faktiskt ett rum till att vara i då.

Okej, här kommer lite härlig inspo från Pinterest i alla fall:

Rotting av alla dess slag är superhett just nu. Rotting ger också en härlig koppling till naturen och blir liksom en härlig övergång mellan ute och inne.

Har man möjlighet till en härlig viloplats i sim trädgård så tycker jag absolut man ska passa på. Skulle lätt kunna somna här!

Eller varför inte bara chilla i en härlig solsäng?

Jag älskar att se hur människor har löst planteringar runt sina uteplatser. Här kommer några idéer som jag ska anamma.

Enkelt snyggt och harmoniskt, me like!

Det här med att sänka ner planteringar i soldäcket tycker jag är så himla smart och snyggt.

Men inget ger väl en härligare känsla än lite lagomt slitna terracottakrukor?

Vår altan har ett (ganska trist) plasttak. Jag skulle gärna göra någon annan lösning, exempelvis så här:

Älskar att kunna variera taket på detta vis

Visst ser det härligt ut?

Ja, jag tror mer och mer att man går mot att inreda uteplatsen med fler detaljer. Utbudet är ganska stort när det gäller både detaljer och möbler som klarar utomhusklimat. Så himla roligt.

Nu ska jag köra ett yogapass! Ha en fin kväll.

Kram K

Inredningskonsultation sovrum

Hej på er i sommarvärmen!

Jösses vilken pollen-smäll det har kommit hit nu. Jag har klarat mig väldigt bra konstigt nog, men sonen är superdålig 😔.

Idag delar jag med mig av en tidigare inredningskonsultation av ett sovrum. Denna kund var redan ganska klar på hur den ville ha det, samt vilka sängar de valde mellan. Mitt uppdrag blev att vägleda dem i färgsättning och val av säng och detaljer.

Planritning av kundens sovrum med möbleringsförslag

När jag levererar planritning till kunden så tillkommer även en belysningsplan som visar var/vilka/hur all armatur ska placeras.

Moodboard till sovrummet

Till detta levererades en inköpslista på alla detaljer, möbler och belysning. Detta för att kunden lätt ska kunna hitta allt till förslaget.

Det ska bli jätteroligt att få följa kundens utveckling av sovrummet!

Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation kombinerat kök/balkong

Hej på er!

Hoppas ni har några härliga dagar nu med sol och värme. Nu har jag påsklov och njuter för fullt med barnen.

Ikväll delar jag med mig av inredningskonsultation hos kund där vi kombinerat kök och balkong. Denna kund har en fantastisk planlösning med ett kök som leder ut mot en inglasad balkong. Köket och balkongen delas enbart av en glasvägg så ni kan ju tänka er vilket fantastiskt ljusinsläpp det ger.

Till kunden levererades planritning, moodboard och tillhörande inköpslista i vanlig ordning.

Det känns bra att kunna leverera mer precisa och snygga planritningar när jag ritar allt i Sketchup numera.

Moodboards till kök och balkong:

Ett superroligt uppdrag har jag fått utföra och dessutom har jag äran att få göra flera rum hos denna kund. Så tacksam för att ni vill ha min hjälp!

Kram K