Inredningskonsultation sovrum

Hej svejs allihop!

Äntligen har vi fått tillbaka lite värme igen. Hopp om sommar har infunnit sig. Själv har jag varit ledig idag då hunden har opererats. Liten ynklig dam här hemma som inte gillar sin krage direkt.

Idag tänker jag dela med mig av en inredningskonsultation av ett sovrum hos kund.

Här var kunden ganska klar över kulör på väggarna och sedan skulle även befintliga möbler behållas. Mitt uppdrag blev att ta fram detaljer som fick ihop helheten. Tavlor, gardiner, textilier, belysning m.m.

Detta blev resultatet:

Moodboard med färgsättning möbler, detaljer och belysning.

Till moodboard tillkommer inköpslista med priser och inköpsställen, samt en summering.

Planritning med möbleringsförslag. Till planritningen tillkommer även en belysningsplan och beskrivning av armaturer.

Det var jättekul att få hjälpa kunden med detta sovrum och ännu roligare är det att få de resultatet sen.

Nu ska jag pyssla om min lilla stackars vovve här hemma. Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation av vardagsrum

Hej på er i ”sköna” Maj!

Jag tror helt klart att April och Maj har bytt väder med varandra. Helt sjukt vilka kontraster det är från för några veckor sedan. Man hann liksom vänja sig vid värmen ordentligt och den kalla luften nu känns verkligen isande.

Idag tänkte jag dela med mig av ett vardagsrum som jag haft som uppdrag hos tidigare kund. Detta vardagsrum var helt omöblerat och jag hade chansen att möblera upp allt från scratch, utifrån kundens behov och önskemål. Färgsättning på väggar hade vi redan diskuterat fram och det ska bli spännande att se resultatet sen.

Planritning med möbleringsförslag. Till den tillkommer även belysningsplan med beskrivning sv armaturer

Moodboard med färgsättning, möbler och detaljer. En stilren och smart lösning önskades men det var också viktigt att kundens underbara katter hade sin del i det hela. Det är klart att alla ska trivas i hemmet!

Det ska som sagt bli kul att följa kundens resa helt från början. Jag är så tacksam att jag fick göra detta. Om du behöver hjälp och inspiration där hemma så tveka inte att höra av dig. Oavsett var du bor i landet så kan vi hitta en lösning. Det är nämligen inga problem att jobba nätbaserat.

Ha en fin onsdag!

Kram K

Inreda ute

Första Maj!

Det är väl egentligen först nu man börjar fixa och dona i trädgården och på uteplatsen? Eftersom Sverige har bjudit på ett fantastiskt vårväder så är väl de flesta i full gång i alla fall.

Vi har projekt, bygga staket, bygga soldäck och renovera altan i år, så för tillfället kan jag inte bjuda på någon härlig inspo från mitt eget hem. Allt är så tillfälligt och jag vill bara att det klart NU (helst igår 😂).

Därför väljer jag idag att visa några godbitar från Pinterest som jag fastnat för. När jag inreder uterummet så blir det liksom en förlängning av inredningen inne. Vi har en inglasad altan som vi använder flitigt från april-september och vi får faktiskt ett rum till att vara i då.

Okej, här kommer lite härlig inspo från Pinterest i alla fall:

Rotting av alla dess slag är superhett just nu. Rotting ger också en härlig koppling till naturen och blir liksom en härlig övergång mellan ute och inne.

Har man möjlighet till en härlig viloplats i sim trädgård så tycker jag absolut man ska passa på. Skulle lätt kunna somna här!

Eller varför inte bara chilla i en härlig solsäng?

Jag älskar att se hur människor har löst planteringar runt sina uteplatser. Här kommer några idéer som jag ska anamma.

Enkelt snyggt och harmoniskt, me like!

Det här med att sänka ner planteringar i soldäcket tycker jag är så himla smart och snyggt.

Men inget ger väl en härligare känsla än lite lagomt slitna terracottakrukor?

Vår altan har ett (ganska trist) plasttak. Jag skulle gärna göra någon annan lösning, exempelvis så här:

Älskar att kunna variera taket på detta vis

Visst ser det härligt ut?

Ja, jag tror mer och mer att man går mot att inreda uteplatsen med fler detaljer. Utbudet är ganska stort när det gäller både detaljer och möbler som klarar utomhusklimat. Så himla roligt.

Nu ska jag köra ett yogapass! Ha en fin kväll.

Kram K

Inredningskonsultation sovrum

Hej på er i sommarvärmen!

Jösses vilken pollen-smäll det har kommit hit nu. Jag har klarat mig väldigt bra konstigt nog, men sonen är superdålig 😔.

Idag delar jag med mig av en tidigare inredningskonsultation av ett sovrum. Denna kund var redan ganska klar på hur den ville ha det, samt vilka sängar de valde mellan. Mitt uppdrag blev att vägleda dem i färgsättning och val av säng och detaljer.

Planritning av kundens sovrum med möbleringsförslag

När jag levererar planritning till kunden så tillkommer även en belysningsplan som visar var/vilka/hur all armatur ska placeras.

Moodboard till sovrummet

Till detta levererades en inköpslista på alla detaljer, möbler och belysning. Detta för att kunden lätt ska kunna hitta allt till förslaget.

Det ska bli jätteroligt att få följa kundens utveckling av sovrummet!

Ha en fin kväll allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation kombinerat kök/balkong

Hej på er!

Hoppas ni har några härliga dagar nu med sol och värme. Nu har jag påsklov och njuter för fullt med barnen.

Ikväll delar jag med mig av inredningskonsultation hos kund där vi kombinerat kök och balkong. Denna kund har en fantastisk planlösning med ett kök som leder ut mot en inglasad balkong. Köket och balkongen delas enbart av en glasvägg så ni kan ju tänka er vilket fantastiskt ljusinsläpp det ger.

Till kunden levererades planritning, moodboard och tillhörande inköpslista i vanlig ordning.

Det känns bra att kunna leverera mer precisa och snygga planritningar när jag ritar allt i Sketchup numera.

Moodboards till kök och balkong:

Ett superroligt uppdrag har jag fått utföra och dessutom har jag äran att få göra flera rum hos denna kund. Så tacksam för att ni vill ha min hjälp!

Kram K

Påskfint, pynt och pyssel

Hej på er denna lillördag!

Ja nästa veckande påsken här och jag hör till personen som inte pyntar så mycket. Det känns generellt som folk hellre går ”all in” runt julen numera, eller vad säger ni?

Hur som helst så gör vi lite påskfint här hemma, mest för barnens del. Jag har mina fjäderblommor uppe året om, men en liten hare, några påskliljor och några dekorationsägg får pryda mitt hem. Barnen vill säkert ha ett färgglatt påskris och det måste de såklart få ha.

Jag älskar att inspireras av människors pyssel och knåp och hänger gärna på Pinterest för att hitta inspo. Idag tänkte jag dela med mig av några favorit-påsk-pyssel/pynt just från Pinterest.

Så snygga och enkla betongägg. Gjutna med riktiga äggskal som form.

Inte många som missat dessa fantastiska äggvader gjorda av gips, som florerat runt på sociala medier under våren. Älskar enkelt och snyggt!

I det enkla bor det vackra som Ernst brukar säga. Doppa äggen i guld och få en härlig effekt.

Dessa kallas ibland för Trädgårdsägg och är trådar doppade o tapetklistret som är virade runt en uppblåst ballong. Läckert va?

Sötaste burkarna för att förvara påskgodiset i, kanske en bra ”gå bort present”?

Något för den lite mer händige?

Alltså denna påskdukning kopierar jag direkt!

Och såklart ska väl gästerna ha partymask?

Vi kommer mestadels vara bortbjudna under påsken så i år behöver jag inte anstränga mig så mycket. Det är skönt ibland, eller hur?

Nej nu ska jag mysa med min familj! Ha det gott allesammans!

Kram K

Inredningskonsultation Hall

Godkväll kära läsare!

Livet rullar på i vanlig ordning och idag har samtliga i familjen varit på förskola, skola och jobb. Inte ofta det händer känns det som, haha! Det rullar in mycket jobb just nu så dagarna går undan. Jag önskar att jag hade mer tid, verkligen!

Bloggen blir inte så prioriterad tyvärr men idag tänkte jag dela med mig av en konsultation av en Hall. Hallen är ju som jag tidigare nämnt, ett av de viktigaste rummen, men också det svåraste. Det är här du får ditt första intryck av hemmet, den första sinnestämningen infinner sig. Dessutom ska hallen ha flera funktioner och rejält med förvaring.

När jag inreder en hall så prioriterar jag smidig förvaring och belysning som ger ett välkomnande intryck. Någonstans att sitta för att ta av sig skorna, krokar för att hänga av sig ytterkläderna, avlastningsyta för att lägga ifrån sig nycklar, samt bra förvaring för skor. Jag är ju en förespråkare av skoskåp då man slipper det röriga intrycket av skor som ser olika ut. En spegel är bra av flera skäl. Dels så öppnar de upp ett rum, då hallar ofta är ganska små och dessutom vill vi ju oftast ta en koll i spegeln innan vi lämnar huset. Självklart kompletterar jag detta med lite piff, textilier och växter.

Till denna hall såg förslaget ut så här:

Foto 2019-02-24 08 44 38

Till förslaget medföljde planritning och inköpslista. Tyvärr ville inte planritningen laddas upp, men jag hoppas att jag kan lägga ut den också. Teknik ni vet!

Det ska bli så spännande att se hur denna hall utvecklas!

Ha en fin kväll!

Kram K