Homestyling-varför?

Ja Homestyling eller Homestaging är ett relativt nya begrepp här i Sverige. Min uppfattning är att det växer mer och mer men användandet av Homestylister sker mest i det större städerna fortfarande.

Vad innebär det då? Jo vid en försäljning av en bostad så vill man som säljare (och mäklare) att bostaden skall vara så inbjudande, säljande och attraktiv som möjligt. Man stylar bostaden för köparna, för att attrahera dem. Alltså finns det anledning att visa sitt hem som om det skulle vara köparnas, hur bra DE skulle kunna ha det i bostaden. Som stylist försöker jag då forma din bostad för köparnas skull med hjälp av belysning, detaljer, textilier och möblering. Jag gör bostaden ganska opersonlig men ändå hemtrevlig, ljus, luftig och inbjudande.

Det finns undersökningar (läs mer Här) som visar att Homestyling av din bostad leder till ökad budgivning och en snabbare försäljning. Får köparna en bra känsla från start så ökar chansen helt enkelt.

Låter du dessutom en firma utföra stylingen av bostaden så är kostnaden avdragsgill vid försäljning. Gränsen är ganska hårfin för vad som är avdragsgillt och du kan läsa mer om Skatteverkets regler Här .Du kan alltså dra av denna kostnad när du deklarerar försäljningen av din bostad. Så egentligen tjänar du bara på att ta hjälp av en Homestylist!

Nej nu ska jag hoppa in i duschen efter ännu en svettig dag i tropiska Sverige!

Ha en fin kväll!

Kram K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s