Adventspynt

Nej, jag har inte börjat än men har varit väldigt sugen på att ta upp jullådorna.

En ljusslinga är på väg upp ute och det känns skönt, för det är så himla mörkt just nu. Snön som kom försvann ju dagen efter. Annars brukar jag alltid vänta till första advent innan lådorna kommer upp ur förrådet. I år kommer jag börja i veckan redan, då vår advents-helg är fullsmockad med aktiviteter.

Hur julpyntar jag då?

Jo jag har ett helt gäng med tomtar som liksom måste då komma upp och lufta sig. Dock är nog de det enda som är rött hemma hos oss. Jag älskar blått och förra året införskaffade jag isblå gardiner, kuddöverdrag och julkulor. Jag använder inte bara kulorna i granen utan även som dekoration gardinerna. Gillar den där känslan av vitt, isblått och frost. Så där som det kan se ut på ett fjäll en dag med klarblå himmel.

Några stakar i fönstren har jag inte heller utan sätter upp mina adventsstjärnor från Storefactory (se bild). Vi har endast adventsljusstakar med levande ljus.

Så var det granen då. Vi har tidigare faktiskt haft en plastgran av praktiska skäl, men i år är jag riktigt sugen på en äkta. Doften av gran får mig att tänka på när jag var liten och ger en sådan där extra liten julkänsla. Doft av gran och sedan apelsiner med nejlikor i, LOVE IT!

Har bestämt mig för att försöka mig på en ordentlig juldukning i år, så vi får väl se var det leder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s