Att hitta sin stil

… hemma, är inte helt lätt alla gånger. För mig har det tagit lång tid att hitta det som är ”jag”, och när jag trott att jag hittat det, så ändras det. Faktum är att jag är ganska överraskad att jag hittar mig själv mer och mer i en bohemisk inredningsstil. Det bor en liten bohem i mig som jag inte bejakat förut. Kanske är det en längtan efter ro och harmoni, kanske en längtan efter andlighet eller att bli jordad. Vad det står för spelar egentligen ingen roll. Huvudsaken är att jag trivs i det.

Tidigare har jag berättat att jag har en förkärlek för äldre ting, det som har en historia bakom sig på något vis. Det finns ett uttryck som lyder ”nytt och nött” i inredningsvärlden, och det vittnar just om det. Att man gärna vill ha in något gammalt ting, detalj eller möbel, i ett rum för att det ska bli personligt.

För det är väl just det som är att hitta sin stil. Att göra hemmet personligt. Det behöver absolut inte se ut som en IKEA-katalog, senaste numret av PLAZA Interior eller som någon inredningsbloggare vittnar om senaste trenden. Hemmet är ditt, det är du som ska trivas. Själv har jag aldrig anammat den industriella trenden hemma. Den är ursnygg och läcker, absolut, men det är inte jag. Kom också ihåg att det inte behöver kosta skjortan för att du ska få ett trivsamt hem. Hittar du någon möbel eller detalj som du älskar så kolla runt lite, du kanske hittar en kopia av detaljen för halva priset? Eller varför inte tillverka den själv?

Jag hoppas att när jag startar upp som inredare och konsult, så kan jag känna in kunden på rätt sätt. Att kunna hjälpa till med att hitta just den personens stil och forma ett trivsamt, harmoniskt hem.

Nu ska jag ut i stormen och rasta hunden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s